8e Turun Yrityskylässä

8e luokka vieraili Turun Yrityskylässä 3.5.2018. Vierailua oli alustettu luokkatunneilla ja tiimit olivat varhain aamulla valmiina koitokseen. Yrityskylän ideana on tiimien välinen kilpailu globaaleilla markkinoilla myyden palveluja ja tuotteita mahdollisimman voittoisasti. Kilpailussa tämä tarkoitti nopeaa tilausten vastaanottamista, tarjousten laskemista, tehokasta valmistamista ja niiden toimituksia asiakkaille. Tämän kaiken tuloksena tiimi joko teki voittoa tai tappiota. Lisäksi yritykset kilpailevat maineesta, jota he voivat kartuttaa hyvällä palvelulla kilpailun eri käänteissä. Kilpailun kahdesta parhaan tuloksen tekijästä hyvämaineisempi yritys tulisi olemaan voittaja.

Alun ohjeiden kuuntelun jälkeen kilpailu käynnistyi. Myytävä tuote oli Raision myslituotteet, joita oppilaiden tuli aluksi saada myydyksi Saksaan. Luonnollisesti tässä kohdin tarvittiin nopeaa laskupäätä kun ensimmäisiä tarjouksia saatiin matkaan. Myös pankin palvelut olivat käytettävissä, jos yritys sattui tarvitsemaan lainaa mahdollisimman nopean tuotannon käynnistämiseksi. Tähän vaihtoehtoon yksi neljästä yrityksestä tarttuikin.

Kisan edetessä tilanteet vaihtelivat, välillä raaka-aineet kallistuivat tai yrityksen tietoturvaa koettelivat virushyökkäykset. Nämäkin piti osata ottaa huomioon hinnoittelussa. Loppupuolella  yritykset pääsivät käymään neuvotteluja Kiinaan, mikä laittoi jokaisen yrityksen tuotantokapasiteetin koville.

Kilpailu oli hektinen ja erittäin pidetty. Aika kului kuin siivillä, niin opettajalla, kuin oppilaillakin. Oppilaat totesivat kin tämänlaisen oppimisen olevan yksinkertaisesti kivaa. Siltä se näytti opettajastakin.

Suunnittelua…

Laskemista…

Neuvottelua…

Kilpailun voittanut joukkue alakuvassa vasemmalta alkaen:

Anni Halmela, Ella-Mari Halminen, Hilla Kontinen ja Julia Hemmilä

Lopuksi erityiskiitos Porin Yrittäjät ry:lle, joka tuki luokkamme matkaa Turun Yrityskylään, otetaan sama ensi vuonna uusiksi uusien nuorten kanssa!

 

 

Leave a Comment

Filed under 8. luokkien blogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.