8.E Pannukakkutalossa

16.3. vierailimme Pannukakkutalossa Puuvillan yläkerrassa. Poriin perustettu Pannukakkutalo on kolmas paikka koko Suomessa. Muut paikat löytyvät Oulusta, Leviltä ja Jyväskylästä. Yritys on lähtöisin Oulusta, äidiltä ja kolmelta tyttäreltään vuodelta 2010. Puuvillassa oli paikka valmiina ja lihamestari/myyntimies Jaro Lundgren perusti pannukakkutalon, jonka piti ensiksi tulla Kirjurinluodon minigolf paikalle, mutta tilanteeseen tuli mutkia matkaan.  Pannukakkutalo on myös suunnitteilla Turkuun ja Helsinkiin.

Tullessamme sisään ravintolaan, meille tarjoiltiin talon suolaisia sekä makeita pannukakkuja uutuus smoothien lisäksi. Työntekijöitä yrityksessä toimii 10, joista samaan aikaan töissä on 2-7 riippuen tilanteesta. Raaka-aineet hankitaan Puuvillan Citymarketista. He saavat itse ostaa kaupasta tarvittavat aineet, mutta ketjun määrääminä. Ketjulle annetaan 6% tuotosta. Suosituin tuote on vadelma-valkosuklaa ja suolaisista kana-ananas-aura pannukakku.

Jaro kertoo yrittäjyydestä; työpäivien pituudet vaihtelevat, pahimmillaan jopa 120h/vko eikä alle 60h/vko selviä. Hän on itse kotoisin yrittäjäperheestä. Yrittäjänä on paljon töitä, mutta toisaalta myös oma vapaus.

IMG_9550 IMG_9562

IMG_9560

 

Teksti ja kuvat Annastiina Ojanen ja Elma Alakoski

 

Leave a Comment

Filed under 8. luokkien blogit, Muita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.