Blogin alkuasetuksista muutama sana

Henriikka avasi artikkelissaan Avainsanat ja kategoriat blogitekstien merkitsemiseen liittyviä tärkeitä ominaisuuksia. Seuraavaksi pyrin kertomaan jotain ihan blogin perustamiseen liittyvistä asetuksista.

Blogisi (jota siis tässä palvelussa kutsutaan sivustoksi) ohjausnäkymästä pääset käsiksi blogisi ulkoasuun. Voit valita olemassa olevista teemoista sinun blogillesi sopivan teeman ja sitten muokata sitä. Teemoja on useita, joten kannattaa tutustua teemojen erilaisiin mahdollisuuksiin.

Ensimmäisellä kerralla ohjausnäkymäsi yläosassa on tekstiä ja linkkejä tyyliin:

”Tervetuloa käyttämään WordPressiä!

Näillä linkeillä pääset alkuun:”

Jos painat tämän osion oikeasta ylänurkasta Sulje-painiketta, niin tämä ohje katoaa. Saat palautettua sen takaisin ohjausnäkymässä oikeasta ylänurkasta kohdasta ”Näyttöasetukset” rastittamalla kohdan Tervetuloa uudestaan. näin pääset uudelleen muokkaamaan valitsemaasi teemaa ja muita blogisi yleisasetuksia ohjatusti.

Opetuksessa käytettävässä blogissa saattaisi olla mukava, että blogillasi olisi ns. staattinen etusivu. Tämä sivu tavallaan kertoisi yksityiskohtaisemmin sen, että mikä on kyseisen blogin idea ja tarkoitus. Toisaalta se voisi pitää sisällään ohjeistuksen opiskelijoille, miten sinun blogiasi on tarkoitus käyttää.

Klikkaamalla Tervetuloa-näkymästä kohtaa Tee sivustostasi yksilöllinen pääset niihin asetuksiin, joilla voit muokata etusivustasi staattisen. Ennen kuin voit tehdä tämän täytyy sinun luoda blogiisi ainakin kaksi sivua. Lisää sivut ohjausnäkymässä kohdasta +Uusi ja valitse alasvetovalikosta uusi sivu. Anna sivuillesi nimet. Kun sinulla on kaksi sivua luotu blogiisi, pytyt valitsemaan niistä toisen staattiseksi etusivuksi ja toisen sellaiseksi sivuksi, johon uudet artikkelit päivittyvät. Tähän blogiin on siis luotu ensin kaksi sivua: Bloin mahdollisuuksia opetuksessa ja Uudet blogiartikkelit. Tämän jälkeen on valittu ensin mainittu staattiseksi etusivuksi ja jälkimmäinen uusien blogiartikkelien sivuksi. Tämä asetukset löydät Ohjausnäkymä -> Tervetuloa -> Tee sivustostasi yksilöllinen

Kuvankaappaus 2013-3-16 kello 8.48.43

Valitsemani teema on siis nimeltään Pilcrow ja tämän nimen alla on ne vaihtoehdot, jota voit tässä teemassa muutella mieleiseksesi. Alin niistä on Staattinen etusivu ja sieltä pääset muokkaamaan haluamasi sivun staattiseksi etusivuksi ja artikkelien sivuksi toisen sivun.

Kannattaa tutustua muihinkin ominaisuuksiin ja luoda blogin ulkoasusta sellaisen, joka miellyttää sinua.

 

Leave a Comment

Filed under Alkuasetukset, Yleinen

Vastaa