Yritysvierailu SAMK:issa 11.2.2020

Luokkamme 8E vieraili tiistaina 11.2.2020 SAMK:issa. SAMK tarkoittaa Satakunnan ammattikorkeakoulua ja sen uusi koulurakennus on valmistunut keväällä 2017. Meidät otti vastaan SAMK:in liiketalouden opettaja Tero Tuomi. Hän alkoi kertoa meille koulun toiminnasta ja lähdimme katselemaan koulun tiloja. Kävimme Tuomen kanssa erilaisissa luokkahuoneissa, koulun omassa kirjastossa, josta kirjoja ja muita opiskelumateriaaleja voivat lainata koulun opiskelijat, henkilökunta sekä myös vierailijat. Kävimme myös koulun kuntosalilla ja koulun kahvilassa, jossa ruokailu maksaa opiskelijalle 2,60€.  

Satakunnan ammattikorkeakoulun koulutusalat ovat liiketalous, matkailu,sosiaali- ja terveysala sekä tekniikan erilaiset alat, joita ovat mm. robotiikka, tietotekniikka, sähkötekniikka ja rakennustekniikka. SAMK:ista löytyy myös englanninkielistä opetusta joillakin koulutusaloilla, esim. liiketalous, tekniikan alat ja fysioterapia. Koulu on myös saanut palkintoja opetuksen laadusta.

SAMK tekee yhteistyötä Satakunnan alueen yrittäjien kanssa. SAMK on kansainvälinen oppilaitos ja siellä on 6000 opiskelijaa. Työntekijöitä koulussa on 300-400. SAMK:illa on neljä toimipistettä, jotka sijaitsevat Porissa, Raumalla, Kankaanpäässä ja Huittisissa.

Omasta mielestäni vierailu SAMK:issa oli mielenkiintoinen, hauska ja se sujui hyvin. Erityisen mielenkiintoista oli päästä näkemään erilaisia luokkatiloja ja kuulla eri koulutusalojen opiskelijoiden mielipiteitä koulustaan. Oli hieno paikka!

Hilla-Henriikka Heinäsuo 8E

Kuvat: Pekka Hiltunen

Leave a Comment

Filed under 8. luokkien blogit, Muita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.