7e:n joulumyyjäiset

Myyntikojun tekeminen

 

Teimme myyjäisiin kojun. Kojun teko tapahtui puukäsityöluokassa. Pöytä oli melko helppo rakentaa. Saimme sen valmiiksi viimetingassa. Pöytää oli tekemässä Jaakko ja Jalo. Pöydästä tuli hieno, mutta vähän hutera.

Pöytä koristeltiin ja viimeisteltiin hieman ennen myyjäisten alkua.

Opimme ajoitusta ja viimeistelyä. Olisin ajoittanut valmistuksen paremmin. Hienoa oli työseura 😉

Jalo ja Jaaakko /7e

Kranssinvääntäjät

Teimme luokkamme kanssa kransseja joulumyyjäisiin. Opettajamme Pasi Savolainen toi havuja mökiltään ja rautalangan hän hankki kaupasta, joten kranssien kustannukset jäivät pieniksi. Kranssit valmistuivat talkoovoimin yrittäjyyden tunneilla. Kesken jääneet kranssit valmistettiin loppuun juuri ennen myyjäisiä. Kranssien tekeminen vaati sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä. Hinnoittelimme kranssit ulkonäön perusteella ja laskimme hintoja loppua kohden. Kranssit myivät todella hyvin ja ne loppuivatkin nopeasti. Käyttäisimme ehkä  enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä näin myöhemmin katsoen.

Kranssien vääntäjät Elsa, Jade, Dan, Joel   /7e

Erikan ja Elviiran kynttiläpaja

Valmistimme kynttilöitä joulumyyjäisiin. Opimme vertailemaan hintoja, etsimään tarvittavia tuotteita oikeista paikoista sopivalla hinnalla. Ostimme tarvittavat tuotteet sinooperista ja k-citymarketista. Valmistimme kynttilät ensin kiinnittämällä tarrat kynttilöihin. Ja sen jälkeen laitoimme ne sellofaaniin ja laitoimme sellofaanin koristenauhalla kiinni. Hinnoittelimme tuotteet laskemalla yhteen kulut.Tuotteisiin olisimme voineet käyttää enemmän aikaa ja tuotetta voisi kehittää, mutta olemme tyytyväisiä kynttilöihin.

Elviira ja Erika /7e

 

Joulukortit

Teimme joulukortteja koulumme joulumyyjäisiin. Kortit valmistuivat neljän tytön voimin sapluunoita käyttäen. Niissä oli erilaisia kuvia, mm. poroja, lumiukkoja ja joulukuusia. Koristelimme korttimme kimalleliimalla ja kirjoitimme kauniin joulun toivotuksen permanenttitussilla. Käytimme paljon aikaa sabluunoiden leikkaamiseen ja korttien viimeistelyyn. Kortit myytiin nopeasti ja tuottoisasti viiden kortin paketeissa viidellä eurolla. Nopeasti menneet kortit toivat mukavasti tuottoa, eikä tappiolle jääty. Tosin kortteja ei jäänyt edes kuvattavaksi…

Opimme korttien teon myötä, minkälaisista ja tyylisistä korteista suurin osa pitää. Tajusimme myös, että ensi vuonnakin kannattaa tehdä kortteja, tosin niiden tekemiseen tarvitaan enemmän väkeä ja aikaa,  jotta kortteja saataisiin enemmän.

Anni /7e

Paperikuuset

Myyjäisiin tehtiin vanhasta kirjasta valmistettuja joulukuusikoristeita. Koristeiden tekemine maksoi noin kaksi euroa ja kesti tunnin. Ensin kirjan sivuista leikattiin ympyröitä, jonka  jälkeen ne rei´itettiin keskeltä ja liimattiin puutikkuihin.  Sitten puutikut kiinnitettiin oksasta valmistettuun kantaan. Lopuksi tikkujen päihin laitettiin vielä kultahelmi. Suunnitteluun olisi kuitenkin voitu käyttää enemmän aikaa.

 

Juuso /7e

 

Muffinit

 

Teimme yhdessä Joulumyyjäisiin suklaatäytteisiä muffineita ja niitä tuli 72 kpl. Jokaisessa oli suklaatäyte ja värikäs kuorrutus. Valmistukseen käytimme aikaa noin 6 tuntia. Muffinit maksoivat 1,50 €/ kpl. Hinnoittelimme muffinit aluksi väärin joten opimme tuotteen hinnoittelusta enemmän.Opimme myös ettei tuotteita saa olla liikaa. Mielestämme hienoa oli, että saimme leipoa muffinit yhdessä ja olimme mukana niiden myymisessä. Joulumyyjäisissä oli mielestämme todella hauskaa.

Mari /7e

 

Patalaput

Patalaput


Teimme  patalappuja joulumyyjäisiin. Saimme 20 euroa rahaa, jolla ostimme kankaita. Ompelimme patalappuja käsityötunneilla ja osan kotona. Myimme niitä eteenpäin neljällä eurolla. Tuotosta alle puolet meni kankaisiin, loput saimme luokallemme. Kankaista opimme sen, että perusvärit ja kuviot myyvät paremmin kuin “rajummat” värit ja kuviot. Opimme myös, että patalappujen tekoon tarvitaan enemmän aikaa. Oli hienoa nähdä, miten lähes jokainen patalappu meni kaupaksi!

Hilla ja Siina /7e

 

Leave a Comment

Filed under 7. luokkien blogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.