8E:lle Yläkoulun Yrityskylä tutuksi Turussa

Lyseon koulun 8E-luokka pääsi ensimmäisenä satakuntalaisluokkana tutustumaan ja pelaamaan Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT)  Yläkoulun Yrityskylään Varsinais-Suomen Yrityskylässä, Turun Electrocityssä 1.2.2017. Yläkoulun Yrityskylä aloitti toimintansa Turussa vuodenvaihteessa, ja kylässä oli vieraillut Turun seudun 9.luokkia tammikuussa. Vantaalla Yläkoulun Yrityskylä toimi jo syksyllä, ja nyt keväällä toiminta laajenee myös Pirkanmaalle.

Yrityskylän yläkoulun opintokokonaisuuteen kuuluu ennen vierailua Tablet-koulun oppimisalustalla oleva opintopaketti, jonka luokka opiskeli etätehtävineen tammikuun yrittäjyyskasvatuksen oppitunneilla. Samalla pelipäivää ennakoiden oppilaat oli jo koululla jaettu viiteen kilpailevaan tiimiin, jotka saivat kartuttaa ennakko-opinnoistaan mainepisteitä itse pelipäivää varten.

Itse pelipäivässä oppilaat pelasivat tiimeissään toisiaan vastaan kilpaillen Samsungin virtuaalilasien myynnistä Saksan ja Kiinan markkinoille. Tavoitteena oli hankkia omalle tiimille liikevaihdon lisäksi mainepisteitä, jotka ratkaisivat lopulta koko pelin voittajatiimin. Pelipäivän aikana oppilaat pääsivät aidonoloisessa ympäristössä moninaisesti harjoittamaan koulussa opiskelemiaan taitoja: ryhmätyötaitoja tiimeissään, esiintymis-, neuvottelu- ja myyntitaitojaan asiakkaiden ja pankin kanssa, it-taitoja tabletien kautta tapahtuvan verkkoviestinnän kautta, taloudellisia taitoja myynnin ja markkinoinnin hallinnassa, matematiikkaa tarjouslaskelmien ja kirjanpidon parissa sekä kielitaitoa (englantia) kansainvälisten asiakasneuvottelujen yhteydessä.

Tunnelma oli tiiviissä pelipäivässä todella hektinen, ja kaikki oppilaat uppoutuivat kiitettävästi pelin tehtäviin ja tunnelmiin. Järjestäjät kehuivat luokan suoritusta ja toimintakykyä – matkassa mukana olleiden allekirjoittaneen luokanvalvojan ja rehtori Aki Kermisen oli helppo yhtyä järjestäjien palautteeseen: hieno ja edustava suoritus kaikilta lyseolaisilta! Pelipäivämatka oli kaiken ennakko-opiskelussa nähdyn vaivan arvoinen – uniikki oppimiskokemus.

Koetun perusteella voin todeta Yläkoulun Yrityskylän olevan innovatiivinen, laaja-alainen ja ennenkaikkea erittäin hyvin toimiva, kompakti kokonaisuus yläkoulun yrittäjyyskasvatusopetuksen tueksi. Suuret kiitokset yhteistyöstä Varsinais-Suomen Yrityskylän väelle, tällaisen kokemuksen soisi mielellään kaikille yrittäjyydestä ja taloustaidoista kiinnostuneille luokille. Toivottavasti tulevaisuudessa satakuntalaiskouluille saataisiin lisää Yläkoulun Yrityskylä-pelipäivämahdollisuuksia, kenties jopa omassa kotimaakunnassaan. Suosittelen!

Heikki Honkanen

Leave a Comment

Filed under 8. luokkien blogit, Muita, Uutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.