Yrittäjätalo Kööri tutuksi

WP_20151104_13_33_18_Pro[1]
Keskiviikkona 4.11.2015 luokkamme meni yritysvierailulle Yrittäjätalo Kööriin. Heli Räty otti meidät vastaan kättelemällä jokaista. Sen jälkeen saimme korvapuustia, munkkia ja mehua. Heli kertoi meille Yrittäjätalo Köörin toiminnasta ja muutenkin yrittäjyydestä. Pian paikalle tuli myös Lingo Languages oy:n yrittäjä Miia Virtanen. Hän kertoi omasta yrittäjätaustastaan ja yrityksestään.  Saimme kysyä heiltä myös etukäteen pohdittuja ja mieleen vierailun aikana tulleita kysymyksiä yrittäjyyteen ja Yrittäjätalo Kööriin liittyen. Pääsimme jopa juttelemaan hetkisen FC Jazzin pelaaja Ilkka Santahuhdan kanssa, sillä hänenkin yrityksensä toimii enemmän ja vähemmän Yrittäjätalo Köörin tiloissa.
Yritysvierailun aikana opimme, että Yrittäjätalo Kööri toimi aikaisemmin nimellä Crazy Town, Jyväskylän toimipisteen alaisuudessa, mutta porilaiset päättivät erota kyseisestä konsernista. Uudeksi nimeksi valittiin Yrittäjätalo Kööri, sillä nimeen haluttiin jotain porilaista. Kööri on Porin murretta ja tarkoittaa ryhmää tai joukkoa. Yrittäjätalo Kööri vuokraa tiloja ja tarjoaa verkostoa pienyrityksille Porista. Yritykset siellä tukevat toisiaan ja yrittäjätalo tarjoaa mahdollisuuden sparrata ajatuksia jonkun kanssa, vaikka olisikin yksityisyrittäjä.
Meille kerrottiin, että jopa esimerkiksi harrastuksesta voi tulla oma ammatti. Yrittäjänä ei ole pakko ”könöttää” tunkkaisessa toimistossa kahdeksaa tuntia päivässä, jos ei niin halua. Saimme myös tietää, että yksityisyrittäjän työ on raskasta, työajoista saa päättää itse ja palkkaa saa tehdyn työmäärän mukaan.
Kia Tarvainen, 7E

 

Leave a Comment

Filed under 7. luokkien blogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.