Kummiyritys Petra’s Café

Kävimme vierailemassa kummiyrityksessämme Petra’s Caféssa tammikuun aikana.

Haastattelimme kahvilan omistajaa, Petra Onnelaa, joka on sosiaalinen, mukava ja tulee ihmisten kanssa hyvin toimeen. Hän on ollut yrittäjänä 19 vuotta. Petra kertoi meille yrityksestä ja mielipiteistään. Kahvilassa on monenlaisia töitä, kuten kokki, kondiittorileipuri, merkonomi ja myös opiskelijoita on paljon ympäri vuoden. Itse Petra tekee yrityksessä kaikenlaisia töitä, välillä asiakaspalvelussa, kokkina, tietysti myös paperitöitä tai joskus vaikka lampun vaihtajana.

lll

Petran mielestä yrittäjällä pitää pitkäjänteisyyttä, positiivista ja iloista asennetta, sosiaalisuutta ja joustavuutta, jotta yritys toimii. Omasta mielestään yrittäjän työssä parasta on, että saa vaikuttaa isoihinkin päätöksiin ja jokainen päivä on erilainen. Vaikka työ on hauskaa ja mukavaa, se on silti henkisesti ja fyysisesti rankkaa, ja hänellä onkin pitkiä päiviä, joskus jopa 13 tuntisia, eikä lomiakaan ole usein.

unnamed

Vaikka Petra onkin menestynyt ja tunnettu kahvilan pitäjä, hänen lapsuuden haaveammattinsa on ollut tuomari. Suvun monessa sukupolvessa on kuitenkin kulkenut yrittäjyys ja sen ansiosta yrittäjyys ja oma yritys on tuntunut luontevalta.

Petra’s Café on monipuolinen paikka. Siellä on mm. lounasta, suolaista ja makeaa purtavaa, erilaisia juotavia. Tilan pystyy myös vuokraamaan erilaisia juhlia ja tilaisuuksia varten.

kk

Lopuksi saimme valita vitriinin suuresta valikoimasta itsellemme syötävää ja juotavaa!

Ida, Sallamari, Maisa

Leave a Comment

Filed under 8. luokkien blogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.