Yhdessä yrittämistä!

Oppilaat ideoivat tuotteen tai palvelun jonka he toteuttavat lukuvuoden aikana. Miniyritykset toimivat aivan samoin kuin oikeatkin yritykset sillä ne huolehtivat itse suunnittelun, työt, markkinoinnin, myynnin, kirjanpidon, pankkiasioinnin, vuosikertomuksen ja lopulta toukokuussa yrityksen lopettamisen. Kilpailun säännöt kieltävät opettajien puuttumisen nuorten toimintaan. Opettajan rooli on valmentaa ja ohjata, oppilaat tekevät siis kaiken itse.  Saatu voitto jaetaan nuorten itsensä kesken. Oppimisen varmasti paras pääoma on vuoden aikana käytännössä opitut työelämä- ja sosiaaliset taidot.

Nuori Yrittäjyys -opintoohjelmassa kaikki nuoret osallistuvat Satakunnan aluemessuille jotka pidetään aidossa ympäristössä. Messuilla palkitaan parhaat myyjät, parhaat messuosastot ja parhaat liikeideat ja messujen paras yritys.

ulvila2011b 2009

Aluemessujen menestyneimmät pääsevät kansalliseen loppukilpailuun tutustumaan muihin nuoriin yrittäjiin ja heidän ideoihinsa ympäri Suomea. Loppukilpailussa yritys esitellään satapäisen yleisön edessä ja osallistutaan messutapahtumaan pystyttämällä oma messuosasto. Kilpailuun kuuluu myös elinkeinoelämän ammattilaisista koostuvat tuomariston haastattelu. Lyseon koulun oppialita on ollut mukana finaalissa useana vuotena. Vuonna 2012 koulumme Whels Wood ny. voitti finaalin, eli Suomen mestaruuden. Palkintona oppilaat pääsivät Tukholmaan tutustumaan Ruotsin Nuori Yrittäjyys -messuihin Tukholmaan. Ruotsissa tämä toiminta on laajempaa ja vakiintuneempaa. Matka oli hieno oppimiselämys niin oppilaille kuin opettajallekin.

voittajat2012

Uunituore Suomen mestari Whels Wood ny. Hämeenlinnassa 2012.

 

Leave a Comment

Filed under 9. luokka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.