Arvioinnin työkaluista Excel ja Wilma

Opiskelijoiden työskentelyn sähköistyessä myös opettajan kannattaa siirtyä arviointien kirjaamisessa sähköisiin työkaluihin. Pilvipalvelut helpottavat eri paikoissa tehtävää arviointia. Mobiililaitteet helpottavat oppituntien aikaista arviointia. Näihin on olemassa erilaisia sovelluksia ja toisaalta Wilman käyttötalu mobiililaitteella helpottaa nopeaa kirjaamista oppitunnin aikana.

Usein vähälle käytölle jää toimisto-ohjelmista taulukkolaskenta ohjelma, jonka avulla opettajan on helppo pitää kirjaa erilaisista arviointiin vaikuttavista osa-alueista. Tässä yksi esimerkki, miten opettaja voi hyödyntää taulukkolaskentaohjemaa arvioinnin kirjaamisessa: http://bit.ly/1BOXFen Tästä linkistä aukeaa Excel-tiedosto, joka on vain lukutilassa. Jos haluat muuttaa sen asetuksia, niin tallenna se ensin omalle koneellesi.

Wilman toimintoihin kannattaa myös tutustua. Porin aikuislukiossa opettajat pitivät vertaistukitapaamisen 8.12.2014, jossa käytiin läpi näitä ominaisuuksia. Tässä pikavihjeitä tuon käyttämiseen. Pikkumuistiinpanot Wilman koetoimintoa varten

 

Leave a Comment

Filed under TVT-vinkit, Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *