Hakukoneoptimoinnin itseopiskelu
Hakukoneoptimointi ei ole kaikista simppeleintä hommaa ja sen itseopiskelu ja kiinnostus sitä kohtaan on välttämätöntä, jos optimoinnin haluaa oppia.
Hakukoneoptimoinnin opetteleminen ei kuitenkaan vie kuin noin vuoden, jos sinulla on aikaa keskittyä siihen. Toisaalta taas Googlen muuttaessa alkoritmiään lähes päivittäin, täytyy ajanhermoilla pysytellä vähintään viikoittain.
Itse opiskelua ei kannata aloittaa lukemalla kaikkia aiheeseen liittyviä artikkeleita ja uutisia, sillä niistä vasta-alkajalla menee vähintäänkin puolet ohi, koska kaikki termit, niiden tarkoitus ja toimintatavat eivät ole vielä hallussa.
Ensimmäinen askel itse opiskeluun on perustaa oma verkkosivu ja optimoida tämä yksisivuinen verkkosivusto hakukoneoptimointi oppaan mukaisesti.
Seuraamalla hakukoneoptimointi oppaan ohjeistusta sivuston optimoiminen on helppoa, mutta jos sinulla ei ole kokemusta WordPressin käyttämisestä ja verkkosivujen rakentamisesta kannattaa sivujen hallintaan tutustumiseen käyttää ensimmäiset pari viikkoa.
Helppoja alustoja ensimmäisen verkkosivuston rakentamiseen ovat WordPress.com ja Jimdo. WordPressille on tarjolla erinomaisia SEO-lisäosia, kuten Yoast, jotka auttavat todella paljon sivujen sisäisessä optimoinnissa ja luovat automaattisesti esimerkiksi sivustokartan, joka tulee päivittää Googlen webmaster toolsiin.
Heti alkuun sinun kannattaa yhdistää sivustosi myös Google Analyticsiin, jotta kävijämääriä ja kävijöiden käyttäytymistä päästään seuraamaan heti aluasta alkaen. Kävijämäärien ollessa aluksi pieniä, sinulla on hyvin aikaa keskittyä ja tutustua kaikkiin Googlen työkalujen antamaan dataan ja optimoida sivuasi saatujen tietojen perusteella perempaan suuntaan.
Kun siivujen sisäinen optimointi on saatu valmiiksi, on keskityttävä linkkien rakentamiseen, eli sivuston luotettavuuden kasvattamiseen.
Tulen kirjoittamaan tähän blogiin lähinnä linkkien rakentamisesta, sillä on-page työt käydään suhteellisen hyvin läpi jo SEO-oppaassa.
Tulet kuitenkin tarvitsemaan hakukoneoptimointityökaluja, jotta voit tutkia kilpailijoiden linkkejä ja analysoida mahdollisen linkin arvoa. Ilmaisia työkaluja on tarjolla rajoitetusti, mutta niillä kuitenkin pääsee hyvin alkuun.
Suomenkieliset hakukoneoptimointi ja digimarkkinointi uutiset löydät SEOSEON LTD:n verkkosivuilta.